БУДИ ВАЉЕВО - ЛИСТА ОДБОРНИЧКИХ КАНДИДАТА

Рођен 1959.године у Ваљеву. Завршио је средњу Пољопривредну школи у Ваљеву и Вишу школи за маркетинг и пропаганду у Београду. 1981.године од Планинарског савеза Србије награђен је Златном значком, највишим признањем ове врсте, а следеће 1982.године му је град Ваљево доделио Златну плакету и то га је дефинитивно везало за овај град. Власник је и директор фирме „Саба“. У Покрету за Ваљво је од оснивања, а од 2014.године је његов председник. Ожењен је Јасмином и од Бога усрећен са ћерком Александром и сином Јанком.
Бори се да својој породици, себи и свим Ваљевцима врати онај изгубљени осећај
„поносног Ваљевца“.

 

Рођен 18.09.1969.године у Крушевцу.Дипломирани инжењер хемијске технологије (општег и прехрамбеног смера). Магистрирао на Технолошком факултету у Новом Саду 2006.године.Ожењен ,отац једног мушког детета.Почео да ради у ДП „Србијанка“ као технолог у производњи воћних производа пића, а потом постаје руководилац погона „Златне Капи „. У Србијанки ради све до престанка рада фабрике, на местима руководиоца погона и заменика техничког директора.
Од 2003 ради у пунионици „Водавода“ ( од 2003 до 2006 генерални директор ,од 2006 до 2013 директор производње а од 2013. Извршни директор.)
Екстерни оцењивач TUV за Haccp, ISO 9001 14001 .Учествовао у увођењу наведених стандарда квакитета у процесу производње Водавода, Србијанка.

Дипломирани економиста, живи и ради у Ваљеву, најлепшег граду у Србији.
Рођена у Ваљеву 1969. године,ту је завршила основну и средњу школу. Дипломирала на економском факултету у Крагујевцу, четири године радила у трговинској кући „Дива трејд“ Ваљево, на пословима маркетинга.
Од 2000 –те године запослена у „Ваљевској пивари“. Послове менаџера продаје обављала до 2006., а након тога од 2006. до 2011,године била директор зависног предузећа „Пивара Ваљево“ доо. Од 2011. до 2014. била комерцијални директор Ваљевске пиваре. Одборница у последњем сазиву Скупштине града.
Живи у браку са Гораном Петровић, има два сина Јована и Луку.

„Ваљево је град у који се не долази случајно, већ са намером. Учинимо га заједно бољим и лепшим, вратимо му онај сјај и душу осамдесетих година.
Пробудимо Ваљево и Ваљевце!“

Рођена 1988. године у Ваљеву.Завршила је средњу медицинску школу и Високу технолошку школу струковних студија у Шапцу где је стекла звање инжењер производне технологије.Члан је Демократске странке Србије од 2008. године, у којој је обављала више дужности, тренутно обавља функцију потпредседника Градског одбора ДСС-а у Ваљеву.На локалним изборима 2012. године изабрана је за одборника Скупштине града Ваљева.Радила је у Служби за катастар непокретности Ваљево на административним пословима.Од 2014. године ради у ЈКП “Водовод Ваљево” на пословима технолога за заштиту канализационог система.Удата,нема деце.

Рођен 1972 у Ваљеву.Машински техничар. Бавио се приватним послом ,сада ради као заступник у осигурању за компанију Grawe .Председник ОК. Ваљево и Генерални секретар Окружног одбојкашког савеза. Отац две ћерке,Александре и Адриане.

Рођен у Ваљеву 1957.године где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао на Машинском факултету у Београду. Од 1981.године ради у ХК „Крушик“ Ваљево. Ожењен, супруга дипломирани економиста и син адвокат.

Рођена 1968.године у Ваљеву. У Ваљеву завршила Основну школи „Жикица Јовановић Шпанац“ и Ваљевску гимназију „Владимир Илич Лењин“. Дипломирала на Економском факултету у Крагујевцу 1994.године.Радила три године у трговинској фирми „Текстил“ у Београду. Од 1996.године волонтерски ради и била активиста у „Друштву за церебралну парализу“ Ваљево, да би од августа 1998.године почела да ради као секретар тог истог удружења. Током свог рада завршила је бројне обуке и курсеве у области професионалног усавршавања, а посебно у области политике инвалидности. Од 2003 до 2008.године била је Председница „Савеза за церебралну и дечију парализу Србије“. У томпериоду је учествовала и узради и доношењу бројних Законских аката и стратешких докумената који се тичу особа са инвалидитетом. Била је коуредник и уредник часописа Савеза за церебралну и дечију парализу Србије „Преокрет“. Један је од активних чланова Савеза за социјалну заштиту Града Ваљева. Написала је и учествовала у реализацији преко 10-так пројеката из различтих животних области особа са инвалидитетом у Ваљеву и Србији. Од 2009.године је координатор Клуба особа са инвалидитетом „Корак напред“. Такође је укључена у неке подухвате из области културе са активним радом на укључивању особа са инвалидитетом у све сфере културног живота нашег града.
Живи у браку са Мирком Бељанским из Новог Сада, има ћерку Марију.
Залагаће се за унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом и свих грађана у нашем граду, развијању културе, отварање професионалног позоришта, уважавања значаја породице, да Ваљево постане град којим ће се поносити сваки његов грађанин, јер има све основе за то.

Рођен 01.10.1964.године. Дипломирани економиста. Руководилац правосудне страже и заштите од пожара. Ожењен Весном ,економиста запослена у Вишем суду. Отац два сина.Старији Данијел,завршио полицијску академију и ради у Нишу а млађи Марко ,студент права. Поносни деда једног унука.


Рођена 1956.године у Доњем Лајковцу.  Завршила Факултет Организационих наука.Власник и директор предузећа „Станојевић“ доо Ваљево.Од  2011. године менторка женског предузетништва,према пројекту Европска мрежа менторства за жене предузетнице у оквиру ЦИП програма ( програм за конкурентност и иновације ) од стране Европске уније.

Од 2010  Амбасадорка женског предузетништва,према пројекту Европска мрежа амбасадора женског предузетништва.

Од 1997 до 2003 члан планинарског друштва Маглеш А од 2003.године Председник планинарског клуба Повлен из Ваљева.

Већ десет година успешно реализује пројекат „ Боравак у природи „ или „ Планинарењем до здравља „ који обухвата ученике Основних школа из Ваљева и до сада је у њему учествовало преко 1500 ученика. Иницијатор изградње планинарско-еколошког дома на Повлену чија је изградња у току.

Рођен 1958.године Грчић – Љубовија. Основну школу завршио у Горњој Трешњици, а средњу пољопривредну школу у Шапцу. 1981.године стиче звање дипломираног инжењера за сточарство на Пољопривредном факултету у Земуну, а 1989.године на истом факултету и магистрира. Године 1998. стиче звање Доктора наука са темом дисертације:“Репродуктивне и производне особине сјеничког соја праменке“

Објавио је 25 научних радова, многобројне брошуре и приручнике. Добитник је више домаћих и међународних признања.

Рођен у Ваљеву 1965.године. Завршио Техничку школу. Ожењен, отац двоје деце. Радио као комерцијалиста у „Триери“, у „Плодекс посту“. Био директор радио Патка, уредник филмског програма „Вујић телевизије“, радио на пословима маркетинга „Ваљевске телевизије“. Једно време уређивао програм „Радио 014“. Опробао се и као самостални угоститељ.
Са групом „Срце“ 1987.године почео музичку каријеру која траје и данас.

Залагаће се да Ваљево добије професионално позориште, да се млади музичари афирмишу у свом граду и да се врате вредности које су красиле наш град осамдесетих година, да Ваљево поново буде културни и економски центар Западне Србије.

Рођена у Ваљеву 1958.године. Основну и средњу школу завршила у Ваљеву. На ПМФ-у 1983.године дипломирала на одсеку за туризмолошке науке.
Била запослена у ДУТП „Слога“, а данас ради као предузетница.

Рођен 08.08.1976.године у Ваљеву. Средњу техничку школу завршио у Ваљеву, а Машински факултет Универзитета у Београду и стекао звање дипломирани инжењер машинства. Радио у „Дирекцији за Логистику“ – Телеком Србија ад и Мобилној Телефонији – Телеком Србија ад у Београду. Од 2010.године ради као Директор квалитета и представник руководства за квалитет у Цимос, ЕМКА Крушик прецизни лив доо Мионица. Сертификовани интерни аудитор за ИСО 9001:2008;ИСО/ТС 16949:2009 (за аутоиндустрију) и ИСО 19011
Ожењен Јеленом Маџаревић – Доктор медицине. Отац Ивоне и Матије.
Од новембра 2013.године члан, а затим и председник Надзорног одбора ЈКП Топлана Ваљево.

Рођен 15. маја 1993. Године у Ваљеву. После Ваљевске гимназије уписао Академију Уметносзи и Београду и то драматургију на класи професора Синише Ковачевића и филмску режију на класи професора Милутина Петровића. Члан удружења филмских радника. Од професионалних радова издвајају се:
- Као сценариста, редитељ и продуцент филмова:
1. Света земља (2013, документарни филм)
2. Милосрдни Анђео (2013, ТВ филм
3. Ко је убио виле и вампире? (2014, документарни филм)
4. Перпетум мобиле. (2014, кратки експериментални филм)
5. Koннexион Балкон (2015, документарни филм у копродукцији немачке телевизије ЗДФ)
6. Метаноја(2015, ТВ филм)
- Ко позоришни редитељ:
1. Представа "Швабица" по тексту Лазе Лазаревића, 2013 година
2. Представа "Кад мртви проходају" по свом ауторском тексту
- Написани драмски текстови и сценарија:
1. Позоришна драма "Кад мртви проходају"
2. Позоришна драма "Грешник"
3. Позоришна драма "Звер"
4. Позоришна драма "Страдање"
5. Сценарио за дугометражни филм "Сан" (у току снимање)
6. Сценарио за дугометражни филм "Ништа ново под Сунцем" (филм у припреми)
7. Сценарио за дугометражни филм "Савршена слагалица" (филм у припреми)
8. Сценарио за дугометражни филм "Ход по Месецу" (у току снимање)

Рођена 1975. у Ваљеву. Завршила Ваљевску гимназију, а затим Филолошки факултет у Београду, одсек српски језик и књижевност. На Филозофском факултету у Новом Саду специјализирала методику наставе српског језика и књижевности. Тема: Методолошки поступци у изради тестова из српског језика и граматике у основној школи. На Филолошком факултету у Београду 2010. завршила мастер студије, смер методика наставе српског језика и књижевности. Тема: Испитивање и унапређивање умећа у решавању тестова. У фебруару 2013. постала педагошки саветник. Аутор неколико приручника за српски језик и књижевност.

Рођен је у Ваљеву1965.године. Оженјен, отац двоје деце. Основну и средњу школу завршио у Ваљеву. Дипломирао на Шумарском факултету у Београду. Радио у ЈП „Србија шуме, шумска управа Ваљево“. Од 2007.године до 2011. године био директор Општинске стамбене агенције, након тога од 2011. године до 2013. године помоћник директора ЈКП „Полет“. Од 2014.године директор „Полета“.

Рођен у Ваљеву 1976.године. 1991 године завршио Прву основну школу где је проглашен учеником генерације. Потом 1995.године матурирао у Ваљевској гимназији и уписао Медицински факултет у Београду, где је 2001.године и дипломирао. Године 2011. Специјализирао је неурологију у Клиници за неурологију КЦБ Београд.Члан је Европске академије неуролога. Све време живи у Ваљеву и ради у ваљевској болници. Ожењен је Маријом са којом има кћерку Марту.

Рођена 20.маја 1986. Године у Вањеву .Основну и Средњу Економску школу завршила у Ваљеву.Незапослена у струци али већ 11 година ради као инструктор скијања на Копаонику.

Рођен у Ваљеву 1980.године где је завршио Основну и Средњу школу.Радио на пословима менаџера продаје у Ваљевској пивари и компанији Књаз Милош. Данас је успешан фармер, један од највећих произвођача свињетине колубарском округу. Ожењен је супругом Јеленом,професором српског језика и књижевности. Отац два сина.

Рођен у Ваљеву 1967.године. Ожењен, отац једног детета. Основну школу завршио у Брежђу. Средњу школу завршио у Мионици, а занат у Ваљеву. Радио у Војној Инжињеријској установи „Неретва“ у Београду. Данас ради у „Железници Србије“.

Рођена у Ваљеву 1963.године. Завршила Ваљевску гимназију, студирала Филолошки факултет. Мајка два сина и бака шестогодишњег унука. Била је 14 година новинар водитељ у Радио Ваљеву и Ради Патку, 9 година директор маркетинга „Радовић компани“. Радила је на пројектима Европске уније. Сада пензионер.

„Након 14 година моје победе над најтежом болести, време је да будем корисна свом граду и суграђанима и покажем на личном примеру како се лоши дани могу претворити у лепе. Залагаћу се да Ваљеву вратимо статус Града Културе, да наша деца не одлазе одавде, где су рођени и где су им корени. Да коначно економија буде изнад идеологије.

Рођен у Ваљеву 1964.године. Отац двоје деце. Приватни предузетник, власник приватне фирме „ИВАН –ТРАДЕ“ доо, са производњом у Дивцима, металопрерада и столарска радионица.

Рођена у Ваљеву 1972 године.Завршила Основну и Средњу школу. Радила у Трговинском предузећу „ Дуван „ У пензији од 1997. Године. Члан „ Друштва за церебралну парализу“ и клуба „ Корак напред“. Активно укључена у њихов рад.
Циљ јој је квалитетнији живот особа са инвалидитетом.Дати им прилику да се запосле.Укључити их у сфере културног и јавног живота.Будимо једнаки..

Рођен 23.04.1990. године у Ваљеву.
Завршио Основну школу „Андра Савчић „ и Основну музичку школу „ Живорад Грбић „ одсек хармоника.
Завршио Ваљевску гимназију природно – математички смер и Машински факултет Универзитета у Београду.
Тренутно запослен на позицији конструктора у предузећу EMKA Feiguss d.o.o у Мионици.

Рођен 14.12.1994. године у Ваљеву.Завршио ОШ „Сестре Илић“ са одличним успехом.Носилац Вукове дипломе и плакете за изванредан допринос школи у наставном процесу и ванаставним активностима.Завршио Ваљевску гимназију ,смер друштвено-језички.Током школовања био активан у раду Драмског студија и на Позоришним сусретима у Крагујевцу добио награду за најбољу мушку главну улогу у представи „ Швабица „. Добитник награде „ Драгутин Мијановић Мијан „ коју додељује фондација Ваљевске гимназије а која се додељује ученику који је постигао изузетне резултате у текућој школској години у области културе а нарочито на плану уметничког аматеризма. Студент треће године међународних односа на Факултету политичких наука ,Универзитета у Београду.Члан Управног одбора Центра за међународну јавну политику.

СЛАВОЉУБ БАЈИЋ

Рођена 1981.године у Ваљеву. Завршила средњу Пољопривредну школу, а затим и средњу саобраћајну школу и вишу школу саобраћајне струке. Ради и ДДОР Нови Сад. Воли културу, фотографију, воли свој град и жели да у њему остари.

Рођен 16.02.1954.у Јагодини .Основну школу и Гимназију завршио у Ваљеву.На Правном факултету у Београду апсолвирао 1979.године. Радио до 1985.у Сава центру у Београду а потом се враћа у Вааљево и креће у приватне воде.Сада ради у ИНКО доо Ваљево као комеријалиста.Ожењен ,отац двоје деце.

Рођена у Ваљеву 1977 године . Основну школу завршила у Ваљеву као и Средњу Пољопривреду школу смер "ветеринарски техничар" На Факултету Ветеринарске медицине у Београду дипломирала 2005 године . Након завршених студија враћам у родни град где започиње професионалну каријеру . Радила у сопственој ветеринарској амбuланти , а од 2013 године почиње да ради у Ветеринарској станици "Дивал" где је од 2015 године и директор исте. Посебан значај придаје повратку младих стручњака у Ваљево.

Рођен 1956.г. у Ваљеву где је завршио Основну школу и Гимназију. Дипломирао на Факултету ветеринарске медицине у Београду. Ожењен Весном, отац две кћерке које су студенткиње Филолошког и Медицинског факултета у Београду. Запослен у Ветеринарској станици Ваљево. Професионално посебно заинтересован за болести метаболизма говеда, стерилитет и судску ветеринарску медицину.Члан КУД Абрашевић Ваљево. До сада обављаов више разних функција; Директор Ветеринарске станице Ваљево, Председник Ветеринарске коморе Колубарског округа,Председник Покрета за Ваљево у периоду од 2004 до 2007.године..Председник је КУД Абрашевић од 2014.г.

 

Рођена 1990. Године у Ваљеву. Средњу медицинску завршила у Ваљеву, па потом Високу здравствену у Београду. Дугогодишњи члан КУД Абрашевић, живи и ради у Ваљеву.

Рођена 03.02.1971 у Ваљеву.Дизајнер репрофотограф ,као и књиговођа са серзификатом. Запослена у САБИ . Љубитељ природе и музике. У слободно време слика .

Рођен у Ваљеву, 1957 гoд. Ожењен, двоје деце.
Осмогодишњу и средњу школу Гимназију,завршио у Ваљеву. Економски факултет, VII степен, у Крагујевцу.

Специјализације : Државни испит за рад у државним органима, Бизнис планови, Буџетирање, Медијација – мирно решавање спорова – цертификат

Почетак 1984 . Ваљевска Банка, краткорочно и дугорочно кредитирање привреде, касније Меридијан и Војвођанска банка – директор привреде
ТП Банкомерц д.о.о. – трговинско предузеће 1992 – 1996 г.
Рудник неметала АД – фин.директор, 2002 год.координација финансија, књиговодства, пореских прописа, сарадња са ревизором
Пореска управа Филијала Ваљево, 2004 г. –директор, Пореска материја, увођење ПДВ-а
Социете Генерале Банка, Управник експозитуре у Ваљеву и Београду, кредити-рање грађана и мали бизнис
MP IZBOR – финансијско саветовање

Учешће у изради Стратегије Град Ваљева
Учешће у изради Пословних планова „Босис“ Ваљево и Планова реорганизације Вујић Ваљево доо и СЛОГА АД
Обука за споразумно финансијско реструктуриање
Обука за медијацију – мирно решавање спорова

Рођена 1963.године у Осечини. Завршила економски факултет у Београду. Ради у Винерштедиша осигурању као менаџер осигурања. Удата, мајка двоје одрасле деце.