O nama

Pokret za Valjevo je osnovan pre više od dve decenije (1990. godine), kao nezavisna politička organizacija, jedna od prvih u Srbiji po uvođenju višestranačkog sistema.

 

Ciljevi pokreta su bili usmereni prema lokalnom, regionalnom, razvoju Valjeva, na primerima modernih evropskih gradova slične veličine.

 

Zadržavajući visok stepen nezavisnosti, Pokret je postao stožer oko koga su se okupile druge srodne organizacije i osnovale Novu demokratiju.

 

Tokom poslednjih pola decenije Pokret za Valjevo deluje samostalno, kao lokalni pokret građana okupljenih oko istih ciljeva kao i pre dvadeset godina.

 

Danas je Pokret za Valjevo jezgro koje okuplja ne samo svoje članove, već i ostale građane Valjeva, Valjevce, gde god da se nalaze, u Srbiji i svetu, a kojima je osnovni interes da grad sa njegovom okolinom, koji smo dobili na staranje od prirode i od naših predaka, potomcima ostavimo lepši, razvijeniji i bogatiji, da Valjevo postane mesto poželjno da se u njega dođe, da se investira, da se radi i da se gradi.

 

Ubeđeni smo, i iza toga čvrsto stojimo, da se taj interes može ostvariti samo ako se o sudbini Valjevo odlučuje u Valjevu, i ako o sudbini Valjeva odlučuju oni koji u ovom gradu žive, koji nameravaju da u njemu ostanu, da ga stvaraju i razvijaju, za sebe, za svoje potomke, ali i za svoje sugrađane, sadašnje i buduće, za sve nas.

 

Zato što volimo Valjevo.